Utvärdering av KIOSK

 Både klassföreståndare och elever har uppskattat lektionerna i KIOSK.

Alla eleverna har kunnat delta och känt sig trygga i gruppen. Ledaren Tommy Karlsson är en mycket omtyckt person.  Han är mycket strukturerad i sin undervisning och han bemöter eleverna med respekt. Tommy är också skicklig på att fånga eleverna och få dem att bli intresserade och väcka deras intresse för att röra sig.


En tydlig grovplanering innan terminens start. Varje lektion tar upp det grundläggande om kost och hälsa, sömn, träning, beteende och konsekvenser. Eleverna har fått träna både fysiskt och psykiskt. Det har varit en bra struktur med två gånger i idrottshallen med fysisk aktivitet och den tredje gången i klassrummet med teori.

 

Eleverna har dessutom fått vara med om en mycket uppskattad dag hos Lödde Scoutkår. Där fick eleverna prova på olika friluftsaktiviteter så som att tälja, göra upp eld och baka pinnbröd. En annan trevlig dag var friidrottsdagen på Atleticum. Varje termin avslutades med ett mycket uppskattat taekwondopass nere i KFUM:s träningslokal.


Avslutningsvis är hela idén med KIOSK mycket bra. Eleverna får  bl.a. lära sig empati, självkännedom och samarbete, dvs  träna sig i social kunskap.


Rapport om KIOSK kommer att presenteras på Malmö Högskola den 12 februari 2015. Utvärderingen har genomförts av Tomas Peterson, Malmö Högskola och Katarina Schenker, Linnéuniversitetet.